You are here
Home > Parade & Ceremony > 4 Div Bertukar Tampuk Pimpinan

4 Div Bertukar Tampuk Pimpinan

KUALA LUMPUR: Seramai 14 pegawai dan 390 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) terlibat dalam Perbarisan Serah Terima Tugas Panglima 4 Divisyen bertempat di Padang Kawad Batalion Pertama Rejimen Renjer Diraja (1 RRD), Kem Wardieburn, Setapak pada 10 Nov 2018.
Kontinjen yang terdiri daripada formasi 11 Bgd, 12 Bgd, Trup 4 Div dan 21 Skuadron Istiadat Berkuda(SIB) diketuai oleh Lt Kol Zaidi Ahmad daripada Markas 4 Div.
Perbarisan dimulakan setibanya mantan Panglima 4 Div, Mej Jen Datuk Mohd Zakaria Hj Yadi yang menerajui 4 Div selama satu tahun lapan bulan telah menerima tabik hormat dan seterusnya memeriksa perbarisan serta menyaksikan perbarisan berjalan lalu.
Perbarisan diteruskan dengan ketibaan Panglima 4 Div yang baru, Mej Jen Dato’ Pahlawan Redzuan Hj Baharuddin sebelum menandatangani nota Serah Terima Tugas dan penyerahan Tongkat Kuasa yang disaksikan oleh Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Azizan Md Delin.
Turut hadir Panglima 11 Bgd, Brig Jen Dr Mohd Radzi Abd Hamid, Komander PIDTD, Kol Romainor Mohamed, Ketua Staf MK 4 Div, Kol Asri Shukor dan Pegawai-pegawai Memerintah.
Image may contain: 4 people, people standing
Image may contain: 6 people, people standingImage may contain: 1 person, standingOleh: Kpl Mohd Sadiq Zakaria
Top
%d bloggers like this: